Blog
CONFERINȚĂ BANII ȘI GENERAȚIILE Y ȘI Z

Invitație program de formare de formatori BANOstare PENTRU BUNAstare

De ce educație financiară pentru adulți?

Ce e educația financiară și de ce tot aud de ea în ultima vreme?

Un răspuns pompos ar suna cam așa: Totalitatea informațiilor și abilităților pe care o persoană ar trebui să le posede pentru a lua decizii financiare în cunostință de cauză.

Poate că un răspuns mai lung, dar mai pe înțeles, ar fi: lucrurile pe care nu le știi sau, dacă le știi, nu le faci, care îți afectează existența în mod negativ, iar dacă le știi și le faci îți afectează existența în mod pozitiv. Încă teorie, fără legătură cu viața reală?

Să încercăm altfel:

Cum să câștigi mai mulți bani

Fără nicio introducere, filosofia noastră de a câștiga mai mulți bani este foarte simplă în teorie: scapi de datoriile rele, reduci cheltuielile, crești veniturile și produci venituri suplimentare mizând pe abilitățile pe care le ai.

În practică, însă, lucrurile nu sunt chiar așa de ușoare. Totul pleacă de la felul în care te setezi să privești banii. Ca să câștigi mai mulți bani, ai nevoie să privești banii pozitiv, chiar să dezvolți o mantră legată de asta și să ți-o repeți des. Ajută la motivație.

De la perspectiva asupra banilor pleacă, de obicei, relația pe care o ai cu banii.

Emoțiile și banii. De ce să lași rațiunea să guverneze deciziile legate de bani?

E plină literatura de specialitate de sfaturi privind banii și emoțiile, cum cheltuim impulsiv, ce fel de decizii e bine să luăm, cum ne guvernează emoțiile dacă nu avem exercițiul uzului rațiunii etc. - sunt rafturi întregi de cărți pe tema asta. Atâta abundență de informație încât apare un alt pericol: cum faci o selecție care să te ajute să iei cele mai bune decizii legate de bani?

Ghid financiar pentru ONG-uri

În criză îți dai seama de limitările pe care le ai ca ONG. Iată câteva acțiuni și întrebări la care să reflectezi dacă traversezi o perioadă dificilă în organizația ta:

1. Oprește-te: Împrejur e panică, lumea aleargă ca o găină cu capul tăiat. Oprește-te, respiră, limpezește mintea.

Crează o provocare
Adaugă o fotografie

Care este visul tău cel mai îndrăzneț?

Lansează-ți provocarea de a ajunge la el în 1000 de pași!

Indiferent că vrei să ai propria afacere, să ajungi un artist renumit, să-i ajuți pe cei din jur să devină mai eficienți cu timpul lor sau orice altceva, începe cu un singur pas!

Mai multe detalii