Transformarea prin Coaching: Povești de Succes din Inimile Participanților


Într-o lume în continuă schimbare, metodele prin care susținem dezvoltarea tinerilor trebuie să evolueze constant. Proiectul "Coaching Inspire and Empower Youth!", finanțat de Erasmus+, a deschis noi orizonturi pentru lucrătorii de tineret, îmbrățișând coachingul ca un instrument esențial în munca lor zilnică. Acest articol explorează beneficiile remarcabile ale coachingului, reflectate în experiențele și testimonialele participanților.

Empoderarea Tinerilor și Lucrătorilor de Tineret

Unul dintre principalele avantaje ale integrării coachingului în munca cu tinerii este capacitatea de a împuternici atât lucrătorii de tineret, cât și tinerii cu care lucrează. "Coachingul m-a învățat să ascult cu adevărat, să pun întrebări puternice și să încurajez reflecția, ceea ce a transformat modul în care interacționăm cu tinerii," spune Andreea, unul dintre participanți. Această abordare a deschis calea pentru dialoguri mai profunde și mai semnificative, contribuind la o înțelegere mai bună a nevoilor și aspirațiilor tinerilor.

Creșterea Încrederii și Autonomiei

Prin tehnici de coaching, tinerii sunt încurajați să exploreze și să identifice propriile soluții, ceea ce conduce la o creștere a încrederii și autonomiei lor. "A vedea tinerii căpătând încredere în ei înșiși și preluând controlul asupra deciziilor lor este incredibil de gratifiant," împărtășește Ioan, alt participant. Această autonomie îi echipează pe tineri cu abilități vitale de viață, pregătindu-i pentru provocările și oportunitățile viitoare.

Îmbunătățirea Rezultatelor în Munca cu Tinerii

Aplicarea tehnicilor de coaching a avut un impact pozitiv asupra rezultatelor muncii cu tinerii, reducând rata abandonului și crescând motivația tinerilor de a-și urmări obiectivele. "Prin coaching, am putut să sprijinim tinerii să-și stabilească obiective SMART și să lucreze în mod conștient spre atingerea lor," explică Elena, participantă la proiect. Această metodă a încurajat tinerii să-și asume responsabilitatea pentru propria dezvoltare, ceea ce a dus la rezultate mai bune în activitățile lor.

Dezvoltarea Profesională a Lucrătorilor de Tineret

Nu doar tinerii au beneficiat de pe urma coachingului. Lucrătorii de tineret au experimentat, de asemenea, o creștere semnificativă a dezvoltării profesionale. "Coachingul m-a echipat cu instrumente și tehnici noi pe care le pot folosi pentru a sprijini tinerii într-un mod mult mai eficient," afirmă Mihai. Acesta subliniază cât de valoroase sunt aceste noi competențe pentru îmbunătățirea calității muncii lor cu tinerii.

Coachingul, ca abordare centrată pe persoană, oferă un cadru puternic pentru empoderarea tinerilor și a lucrătorilor de tineret. Proiectul "Coaching Inspire and Empower Youth!" a demonstrat cum, prin adoptarea coachingului, putem facilita dezvoltarea personală și profesională, îmbunătăți comunicarea și crește eficacitatea muncii cu tinerii. Poveștile participanților reflectă impactul profund al coachingului, nu doar ca metodă de dezvoltare, ci ca un instrument de transform

CONFERINȚĂ BANII ȘI GENERAȚIILE Y ȘI Z

Invitație program de formare de formatori BANOstare PENTRU BUNAstare

De ce educație financiară pentru adulți?

Ce e educația financiară și de ce tot aud de ea în ultima vreme?

Un răspuns pompos ar suna cam așa: Totalitatea informațiilor și abilităților pe care o persoană ar trebui să le posede pentru a lua decizii financiare în cunostință de cauză.

Poate că un răspuns mai lung, dar mai pe înțeles, ar fi: lucrurile pe care nu le știi sau, dacă le știi, nu le faci, care îți afectează existența în mod negativ, iar dacă le știi și le faci îți afectează existența în mod pozitiv. Încă teorie, fără legătură cu viața reală?

Să încercăm altfel:

Cum să câștigi mai mulți bani

Fără nicio introducere, filosofia noastră de a câștiga mai mulți bani este foarte simplă în teorie: scapi de datoriile rele, reduci cheltuielile, crești veniturile și produci venituri suplimentare mizând pe abilitățile pe care le ai.

În practică, însă, lucrurile nu sunt chiar așa de ușoare. Totul pleacă de la felul în care te setezi să privești banii. Ca să câștigi mai mulți bani, ai nevoie să privești banii pozitiv, chiar să dezvolți o mantră legată de asta și să ți-o repeți des. Ajută la motivație.

De la perspectiva asupra banilor pleacă, de obicei, relația pe care o ai cu banii.

Emoțiile și banii. De ce să lași rațiunea să guverneze deciziile legate de bani?

E plină literatura de specialitate de sfaturi privind banii și emoțiile, cum cheltuim impulsiv, ce fel de decizii e bine să luăm, cum ne guvernează emoțiile dacă nu avem exercițiul uzului rațiunii etc. - sunt rafturi întregi de cărți pe tema asta. Atâta abundență de informație încât apare un alt pericol: cum faci o selecție care să te ajute să iei cele mai bune decizii legate de bani?

Ghid financiar pentru ONG-uri

În criză îți dai seama de limitările pe care le ai ca ONG. Iată câteva acțiuni și întrebări la care să reflectezi dacă traversezi o perioadă dificilă în organizația ta:

1. Oprește-te: Împrejur e panică, lumea aleargă ca o găină cu capul tăiat. Oprește-te, respiră, limpezește mintea.

close
Crează o provocare
Adaugă o fotografie

Care este visul tău cel mai îndrăzneț?

Lansează-ți provocarea de a ajunge la el în 1000 de pași!

Indiferent că vrei să ai propria afacere, să ajungi un artist renumit, să-i ajuți pe cei din jur să devină mai eficienți cu timpul lor sau orice altceva, începe cu un singur pas!

Mai multe detalii