Echipă
Corneliu Ionescu, Președinte AEVR

Sunt economist de meserie și trainer din pasiune.

În 2007 am devenit trainer acreditat ANC, iar în cursurile pe care le susțin povestesc oamenilor cu entuziasm despre educație financiară, planificarea afacerilor, sustenabilitate financiară, antreprenoriat și antreprenoriat social, finanțe pentru non-finanțiști.

Mai am la activ peste 20 de ani de business și consultanță, timp în care m-am ocupat de evaluarea de companii și gestionarea procesului de achiziție și preluare a lor și dezvoltare imobiliară. Am acordat consultanță pentru creșterea de afaceri sociale, unele dezvoltate de ONG-uri ca Fundația Pact, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, SOS – Satele Copiilor. Am co-fondat business-ul de economie socială Wise Projects, care își propune să ajute orice antreprenor la început de drum să îşi plănuiască minuţios fiecare pas în construirea afacerii sale.

Sfatul financiar nr. 1: Nu contează câți bani faci, contează cu câți rămâi la sfârșitul lunii.

Visul meu: Mi-ar plăcea să contribui la eradicarea foametei în România. Într-o țară în care are terenuri ca să susțină 80 milioane de oameni, 38% dintre copii se culcă flămânzi în fiecare seară. Îmi doresc să schimb asta.

Super-puterile mele: Creativitatea și capacitatea de a-i asculta oamenii fără a-i judeca.

Îmi iau energie din…
Training. Oricât de obosit sau supărat aș fi, mă încarc cu entuziasm și am o bucurie fantastică să interacționez direct cu participanții. M-am apucat de training după ce am aflat despre educație financiară. Un prieten care n-a mai putut să participe la un curs de Formare de formatori m-a invitat să mă duc în locul lui și așa a început totul.

Silvia Mișu

Am lucrat în învățământ timp de 10 ani, ca educatoare și învățătoare, iar în paralel am început să activez în sectorul non-profit și să fac training. De aici s-au deschis multe direcții.

M-am specializat pe formare profesională și consultanță în management de proiect, management organizațional, managementul resurselor umane, iar asta fac de 18 ani. Am co-fondat și un business de antreprenoriat social, Wise Projects. În ultimii 6 ani am coordonat programe de dezvoltare organizațională, inclusiv planificarea strategică pentru mai mult de 80 de ONG-uri și afaceri sociale.

Când am devenit antreprenor, am început să fiu preocupată de educația financiară, chiar dacă până atunci am crezut că eu și banii nu facem casă bună. Tot citind, mi-am dat seama că lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât mi s-au părut la început, iar dacă eu am reușit să înțeleg finanțele, atunci oricine poate să facă asta.

În prezent, sunt din nou studentă - urmez Facultatea de Psihologie.

Sfatul financiar nr. 1: Creează-ți o „plasă de siguranță” - un cont de economii, niște bani puși deoparte, ca să te poți proteja pe tine și pe cei dragi, în caz de nevoie.

Visul meu: Prin proiectele în care mă implic vreau să ajut oamenii să-și trăiască viața cu sens și să devină autonomi, adică să poată lua propriile decizii în deplină cunoștință de cauză.

Misiunea mea personală este de a aduce valoare adăugată în 3 domenii-cheie: educație, sănătate și sectorul non-profit. Când îmi aleg proiectele la care lucrez, mă uit să văd în ce măsură contribuie la aceste arii.

Super-puterile mele: Să văd resursele și potențialul din fiecare om și să-l ajut să-și transpună acest potențial în realitate.

Uit cum trece timpul când…
creez design-uri de training și programe noi, când vorbesc cu oamenii despre ei sau despre organizațiile lor, pentru a le susține dezvoltarea, prin consultanță, training, coaching.

Oana Mitruț, Community Manager

Îmi doresc să fiu antreprenor și să aduc schimbare în zona socială. Îmi place să lucrez cu oamenii, să creez contexte și experiențe de învățare care aduc provocare. Vreau să lucrez ca și consultant pe educație non-formală cu inițiative alternative și cu oricare indivizi sunt pregătiți să schimbe paradigma.

În cadrul AEVR administrez și cresc comunitatea Banometru, scriu conținut pentru conturile de social media și pentru materialele organizației - workbooks, cursuri online și altele.

Am terminat Facultatea de Litere la Cluj, specializarea “Limba și Literatura Japoneză”. Am predat limbi străine în Japonia, când am fost Exchange Student un an, apoi am făcut asta în total 5 ani - în principal am predat engleza. Acum 3 ani m-am întors la Cercetași, unde am obținut certificat de trainer, apoi un alt certificat de trainer de Dialog pentru Pace și Life Coach. În prezent sunt freelancer, antreprenor online în devenire.

Super-puterile mele: Empatia și compasiunea. Și sensibilitatea pentru energie. Pot citi ușor o situație.

Îmi iau energie din... yoga, dans, citit, cântat karaoke pe youtube, gătit ceva gustos și un golden chai cu lapte. Iar ceea ce mă încarcă sunt și cărțile mele de oracol, cu care mă joc pentru a-mi activa intuiția. Uit cum trece timpul când sunt în natură și când vorbesc despre lucruri profunde.

Sfatul financiar nr. 1: Amintește-ți că tot timpul ai de ales.

close
Crează o provocare
Adaugă o fotografie

Care este visul tău cel mai îndrăzneț?

Lansează-ți provocarea de a ajunge la el în 1000 de pași!

Indiferent că vrei să ai propria afacere, să ajungi un artist renumit, să-i ajuți pe cei din jur să devină mai eficienți cu timpul lor sau orice altceva, începe cu un singur pas!

Mai multe detalii